Myo Ino
Novi život za nervni sistem / Pakovanje 60 g


Šta je Myo Ino?
Myo Ino je dodatak ishrani koji sadrži čist mio-inozitol (100% mio-inozitol).

Šta je mio-inozitol?
Mio-inozitol je aktivna forma inozitola koja sačinjava nevitaminski deo vitamina B grupe.
Inozitol je jako rasprostranjen u prirodi. Ima ga u pivskom kvascu, raznom voću i povrću (dinja, grejpfrut, suvo grožđe, pšenične klice, neprečišćena melasa, kikiriki, kupus, mekinje, zeleni grašak). Od životinjskih proizvoda inozitolom su bogati srce, jetra i mozak (goveđi). Drugi životinjski proizvodi (kao što su na primer piletina, teletina, riba, jaja, mleko) sadrže manju količinu inozitola (od 11 do 50 miligrama na 100 grama namirnice).

Nizak nivo mio-inozitola se može povezati sa:
• Smetnjama u radu nervnog sistema (depresivna stanja, napadi panike, opsesivno-kompulzivno ponašanje, nesanica)
• Promenljivošću nivoa holesterola u krvi
• Smetnjama u radu jetre

Hranom se ne može uneti dovoljno mio-inozitola.

Zato, Myo Ino, koji je čist mio-inozitol, može biti koristan pri promenljivosti stanja nervnog sistema i može pomoći u raznim problemima metabolizma, kao što je razgrađivanje masti, povećan nivo holesterola i smetnje u radu jetre.

Njegove različite uloge, jasno uočljive, proizlaze iz biološke funkcije koju mio-inozitol ima u organizmu.

Myo Inoi nervni sistem i dejstvo na mozak
Mio-inozitol je sastavni deo svih ćelijskih membrana (izgrađuje fosfolipide u membrani), te njegovi različiti derivati deluju na molekule koji prenose informacije u celom nervnom sistemu. On je, dakle, posrednik u formiranju važnih neurotransmitera centralnog nervnog sistema, kao što je serotonin, te je jedna od važnijih regulatornih supstanci vezanih za raspoloženje.
Mio-inozitol garantuje valjano funkcionisanje raznih neurotransmitera, odnosno onih supstanci koje prenose informacije u nervnom sistemu. Kao posledica nedostatka mio-inozitola u mozgu, može se pojaviti depresija. Kod pacijenata pogođenih depresijom, u cerebro-spinalnoj tečnosti (nalazi se u nervnom sistemu i ima zaštitnu ulogu) meri se manja količina ovog jedinjenja. Sa više strana se javila hipoteza da mio-inozitol može pomoći pri uspavljivanju.

Myo Ino i jetra
Mio-inozitol je čak spomenut i u naučnoj literaturi zbog svog lipotropnog dejstva, što znači da pomaže pri uklanjanju masnoće iz jetre, podstičući smanjivanjekoličine masnoće i žuči koja se skladišti u ovom organu i koju je potrebno povezati sa povećavanjem problema pri njenoj funkciji.

Myo Ino i reproduktivni sistem
Kod pacijentkinja sa PCOS-om, mio-inozitol deluje na poboljšanje sazrevanja ovocita, te do poboljšane fertilnosti. Pojedini radovi su pokazali pozitivno delovanje na promene na koži lica, boljoj kontroli telesne težine, te smanjeno povećanje maljavosti i gubitka kose. Skorija istraživanja ukazuju da mioinozitol može biti efikasan u tretmanu sindroma policističnih jajnika, uključujući i insulinsku rezistenciju, hiperandrogenizam i oligomenoreju.

Takođe, suplementacija mioinozitolom može imati pozitivne efekte na manifestacije metaboličkog sindroma kod žena u menopauzi, uključujući trigliceride, HDL holesterol i dijastolni krvni pritisak.

Sve do danas, naučna istraživanja su napredovala veoma malim koracima u izučavanju mehanizama i načinima na koji funkcioniše mio-inozitol. Razna istraživanja, koja su već danas elementi studija, pokazala su njegovu vrednost.
U oblasti dodataka ishrani, mio-inozitol igra veoma važnu ulogu, štaviše „novu“, zato što je odgovoran za promene u radu nervnog sistema.

Njegova relativna efektivnost, povezana sa manjkom neželjenih dejstava, kao i mogućnost da zaobilazi krvne i moždane barijere, odnosno moždane ovojnice, čine da mio-inozitol bude koristan u slučajevima izazvanim njegovim nedostatkom, kao što su anksioznost, depresija, panični napadi i opsesivno-kompulzivni poremećaji.

Kvalitet proizvoda
Proizvod MYO INO je potpuno prirodni mio-inozitol (bez genetskih modifikacija), bez aditiva, glutena i alergenskih supstanci. Proizveden je i upakovan u skladu sa visokim kvalitativnim standardima.

I zašto slovo ipsilonu nazivu MYO INO?
Termini myo-inozitol i mio-inozitol su potpuno jednaki. Myo potiče od grčke reči koja se odnosi na srčani mišić (srce), gde je po prvi put otkriven 1850. godine tokom jedne studije.
 

 
 
MYO INO

Pakovanje:
Boca 60g (plus dozer, kašičica za 2g)
Sastav: 100% mio-inozitol
Doziranje i način upotrebe: Razmutiti 2 merice (2g) proizvoda u čaši vode i popiti ujutro, najbolje pre doručka.
Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti!  Myo Ino nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane.
Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci!

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, rešenje br. 8691/2016 od 13.04.2016. godine
 
UPUTSTVO ZA PORUČIVANJE

Ukoliko niste u prilici da ovaj proizvod kupite u apoteci, proces naručivanja je veoma brz i jednostavan. Potrebno je da se odlučite
koji proizvod želite i putem poziva ili sms poruke (obične, viber, whatsapp) pošaljete na telefon +381 62 333 280.
Nakon završene kupovine kontaktiraćemo Vas telefonom radi dodatne potvrde Vaše porudžbine!

NAČIN PLAĆANJA
Proizvode koje želite da kupite plaćate pouzećem. Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje iznosa sa narudžbenice prilikom preuzimanja pošiljke.  Plaćanje se vrši u gotovom novcu na ruke kuriru naše partnerske kurirske službe koja Vam donosi pošiljku.

PREUZIMANJE POŠILJKE
Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-16h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Dostava pošiljaka vrši se na teritoriji cele Evrope i Severne Amerike.
 
Telefoni za poručivanje:

+381 62 333 280 

 

+382 68 251 830

+387 61 351 943


 

Distributer za Crnu goru:

Fidelitas Pharm DOO
Tel. +38230311618
Tel.
+38230316732
Rista Lekića C13,
Bar, Crna Gora

   

DODATNO U PONUDI:

Sva prava zadržana © Universal Food Pharm